Gemeenteraad Bunschoten stemt in met grondexploitatie Rengerswetering Eiland 5

De gemeenteraad heeft in april ingestemd met de vaststelling van de grondexploitatie voor Rengerswetering eiland 5. De gemeenteraad heeft een krediet van 17,24 miljoen euro beschikbaar gesteld om eiland 5 verder te kunnen ontwikkelen. Het nieuwe plan voorziet in de realisatie van ruim 230 nieuwe woningen waarvan meer dan de helft in het betaalbare segment (€355.000,- in 2022).

Het krediet dat de gemeenteraad heeft vastgesteld is onder meer nodig om de grond bouw- en woonrijp te maken. Het bouwrijp maken is het geschikt maken van de gronden voor de realisatie van nieuwe woningen en het woonrijp maken is het afwerken van de openbare ruimte in het gebied rondom de woningen (wegen, bruggen, openbare verlichting etc.).

De planontwikkeling van de nieuwbouwwijk Rengerswetering verloopt voorspoedig. De woningen van het vierde eiland zijn inmiddels allemaal verkocht en de bouw is in volle gang. In het najaar van 2022 is het voorlopig ontwerp stedenbouwkundig plan voor de eilanden 5, 6 en 7 vastgesteld en heeft de commissie ruimte hierover een positief advies uitgebracht. In aansluiting daarop is er gestart met de uitwerking van het eerste eiland, de Zuidelijke Hoven (eiland 5). Inmiddels wordt gewerkt aan het definitieve ontwerp van het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan. En worden de voorbereidingen getroffen voor het bouw- en woonrijp maken. Aan de hand van de plannen en stukken zijn de verwachte kosten en opbrengsten nader in beeld gebracht en is er een grondexploitatie opgesteld.

De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met de vaststelling van de grondexploitatie. De VVD is tevreden met de voortgang en hoopt op een voorspoedig verloop van de verdere realisatie van de nieuwbouwwijk Rengerswetering.

Eiland 5 plankaart: klik hier