Gemeenteraad stelt Begroting 2021 vast

De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met de begroting voor 2021. Hiermee zijn de financiële middelen beschikbaar gesteld voor het komende jaar waarin we verder bouwen aan een vrij, veilig en welvarend Bunschoten-Spakenburg. In totaal gaat het om een bedrag van 56 miljoen euro aan inkomsten en uitgaven.

De begroting is sluitend in meerjarenperspectief al zijn we ons bewust van de onzekerheden die voor ons liggen. Zo stegen de afgelopen jaren de kosten van de jeugdzorg en Wmo flink, het is nog onzeker hoe dit zich in de toekomst zal ontwikkelen. Daarnaast dreigt er een korting op de algemene uitkering die Bunschoten vanuit de Rijksoverheid ontvangt en kunnen de gevolgen van het coronavirus ook nog impact hebben op de financiële positie van Bunschoten. 

Bezuinigingen

De gemeenteraad heeft €600.000,- bezuinigd om de financiële positie te versterken. Daarvoor is eerder in oktober een kerntakendiscussie gevoerd waarin de verschillende uitgaven van de gemeente nog eens kritisch tegen het licht zijn gehouden. Aanvankelijk werd voorgesteld €800.000,- te bezuinigen maar dit is teruggebracht naar €600.000,- na het politieke debat wat hierover is gevoerd. 


Plannen voor 2021

In 2021 zijn de ambities groot, we investeren in infrastructuur, economie, onderwijs en gaan aan de slag met Bunschoten-Stad. Hiernaast gaan we sterk inzetten op de fietsinfrastructuur door een nieuw fietspad aan te leggen naast de Oostelijke Randweg (naast Rengerswetering) en het verbeteren van het fietspad langs de Vaartweg naar Eemdijk.