Renovatie speelplaatsen

De komende periode wordt een flink aantal speelplaatsen in de gemeente Bunschoten gerenoveerd. Buurtbewoners en omwonenden worden opgeroepen mee te denken over de invulling van de speelplaatsen.

Kinderen uit onze gemeente moeten nog heel eventjes geduld hebben, want binnenkort kunnen zij zich uitleven bij een aantal vernieuwde speelplaatsen in het dorp. Op diverse locaties worden de komende periode namelijk oude speeltoestellen vervangen door nieuwe. De speelplaats in het Koenraadsweteringpark is deze week als eerst aan de beurt.

In de weken daarna volgen de speelplaatsen bij:

  • De Plecht,
  • Ongerweges,
  • Zanglijster,
  • Anne Frank 
  • Bergeend.

Inwoners die rondom de te renoveren speelplaatsen wonen, zijn afgelopen voorjaar betrokken bij de keuze van de speeltoestellen. Er is voor elke speeltuin een enquête geweest, waarna voor elke speeltuin twee voorstellen zijn uitgewerkt. Daarna konden buurtbewoners stemmen op één van deze twee voorstellen. Het voorstel met de meeste stemmen is het geworden. Benieuwd hoe de speelplaatsen eruit komen te zien? Kijk dan op www.bunschoten.nl/renovatie-speeltuinen-bunschoten. 

Eemdijk

Ook de speelplaats aan het Kerkepad in Eemdijk wordt vernieuwd. De voorbereiding hiervoor start dit najaar. Kinderen uit Eemdijk worden uitgenodigd om mee te denken over de invulling van deze speelplaats. Later dit jaar start er een traject om nog meer speelplaatsen binnen de gemeente te renoveren. 

(bron: www.bunschoten.nl)