Opknappen Rengersweg gestart

De Rengersweg is een drukke fietsverbinding die het Noorden en Zuiden van het dorp met elkaar verbindt. Dagelijks komen er gemiddeld 1100 tot 1300 fietsbewegingen geteld op de Rengresweg wat betekend dat het traject intensief wordt gebruikt. De staat van het wegdek is de afgelopen jaren flink achteruit gegaan, daarom wordt deze nu met voorrang gerenoveerd.

Hoewel het gebied een honden uitlaatgebied is wordt deze ook steeds intensiever gebruikt door fietsers. Met de groei van Rengerswetering, waar inmiddels meer dan 1.000 mensen wonen, zien we de roep in de samenleving voor een goede fietsverbinding over de Rengersweg toenemen. Daarnaast wordt ook gewerkt aan het realiseren van een fietspad langs de Oostelijke Randweg. 

Doordat wordt getracht het historisch karakter van het wegdek zoveel mogelijk te behouden en de aantrekkelijke bomenrij zoveel mogelijk in stand te houden zullen de werkzaamheden wat langer duren dan gebruikelijk. Vermoedelijk kan eind november weer gebruik gemaakt worden van de Rengersweg. Tijdelijk is een omleiding voor fietsers ingesteld.