Livestream commissie- en raadsvergaderingen gestart

Vanaf nu worden de politieke vergaderingen via een livestream uitgezonden. Een langgekoesterde wens van de VVD en uitvoering van de bestuurlijke vernieuwing uit het coalitieakkoord 'Nieuwe wegen, vaste waarden!' om politiek toegankelijker en transparanter te maken voor de inwoners van Bunschoten.

Bestuurlijke vernieuwing

De VVD werkt aan bestuurlijke vernieuwing samen met andere partijen. De inzet is om de politiek toegankelijker en transparanter te maken. Door het live uitzenden van de politieke vergadering kunnen inwoners eenvoudig en laagdrempelig vanuit huis meekijken.

Wethouder van bestuurlijke vernieuwing, Rick Beukers, is blij met deze ontwikkeling:

''Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de lokale politiek, hiermee brengen we vernieuwing en verlagen we drempels voor inwoners om het politiek debat te volgen.''

Corona

Er zijn vier HD camera´s met automatische sprekersfocus. Dat wil zeggen dat de camera automatisch inzoomt op de betreffende spreker in de commissie- en raadsvergadering. Echter, door de situatie die is ontstaan door het corona virus is de huidige opstelling van tafels en stoelen in de raadzaal aangepast. Hierdoor is er nu alleen nog maar één camera, een ‘overview-camera’, die opnamen maakt. Later is er de beschikking over deze vier camera's met automatische sprekersfocus en zal de kwaliteit van de opnamen vele malen hoger worden. 

Kijk nu mee

Via de website van de gemeente Bunschoten, https://bunschoten.raadsinformatie.nl,  kunt u live meekijken als de vergaderingen plaatsvinden aan het Stadsspui 1 te Bunschoten. Daarnaast kunt u de vergadering natuurlijk ook terugkijken op een later moment.

Kijk uitzendingen terug:

Commissie Ruimte 9 september 2020: KLIK HIER

Commissie Samenleving 10 september 2020: KLIK HIER